Buffett si už našiel nástupcu

Warren Buffett oznámil, že už má premyslené, kto by ho mal nahradiť na poste riaditeľa jeho investičnej skupiny Berkshire Hathaway. Meno však stále neprezradil. Buffett má 81 rokov, no zatiaľ  nemá žiadne plány odstúpiť. Chce však, aby prípadné odovzdávanie vedenia spoločnosti bolo bezproblémové. Vo svojom výročnom liste akcionárom Berkshire dodal, že spoločnosť má tiež dvoch záložných kandidátov.

Berkshire dosiahla v roku 2011 čistý zisk vo výške 10,3 miliardy dolárov. Podľa výsledkov, ktoré spoločnosť oznámila v sobotu, sa zisk v roku 2011 znížil, nakoľko v roku 2010 dosahoval ešte 13 miliárd dolárov. Ovplyvnený bol slabou americkou ekonomikou. Ďalším faktorom, ktorý prispel k zhoršeniu výsledkov boli zemetrasenia a Tsunami v Japonsku, ktoré spôsobili stratu 1,7 miliardy dolárov v poisťovacom sektore spoločnosti.

Už dlho sa špekuluje, kto nakoniec nahradí Buffetta na čele spoločnosti. Niektorí komentátori tvrdia, že by ním mohol byť Ajit Jain, ktorý v súčasnej dobe vedie zaisťovacie podniky. Vo svojom liste akcionárom Buffet tiež priznal, že sa mýlil, keď predpovedal, že trh s bývaním v USA by sa mal začať do roka zotavovať, ale dodal, že neskôr k tomu predsa len príde.

Podľa informácii bbc.co.uk

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre