Špeciálny účet pre Grécko?

Nemecko a Francúzsko prišlo vzhľadom na pretrvávajúce problémy s novou myšlienkou pre zlepšenie napätej situácie – osobitný účet pre Grécko.

Osobitný účet pre Grékov by pomohol znižovať dlhy v budúcnosti, poznamenal francúzsky prezident a Angela Merkelová na stretnutí v Paríži. K tomuto účtu by grécka vláda nemala prístup a slúžil by len na účely vyplácania úrokov veriteľom. Investori by tak mali istotu, že by dostávali pravidelne svoje výnosy z dlhopisov, dodal Sarkozy a Merkelová. Myšlienka sa zjavne orientuje na plán založenia národných fondov pre úhradu splátok v euroštátoch, s ktorým prišiel nemecký minister financií, Wolfgang Schäuble.

Angela Merkelová vyzvala vládu a všetky zúčastnené strany v Grécku, aby bezpodmienečne presadili sľúbené reformy. Merkelová pohrozila, že Gréci nedostanú žiadne nové peniaze, ak nesplnia požadované reformy. “Čas sa kráti. V stávke je celá eurozóna“,  povedala nemecká kancelárka. Výstup Grécka z eurozóny nie je teraz témou, dodala. Grécka vláda musí splniť požiadavky, aby dostala miliardový balík od svojich veriteľov.

Spracované podľa informácií zeit.de

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

dostali sa k miske s jedlom a myslia si ze mozu takto jednat stale. Ved eurovolic to zaplati, vsetko sa sanuje a k moci nastupia novozvoleni grecki politici, ako vitazi vsetkoho :yawn: je to ako ked niekoho na nieco naucite ze to ma.a potom sa s nim uz neda..pride mi to pri grekoch presne takto