Olympus zvoláva na apríl mimoriadne zhromaždenie akcionárov

Akcionári Olympusu majú konečne šancu získať vysvetlenia manažmentu o účtovnom škandále, ktorý spôsobil zrútenie sa cien akcií. Firma oznámila, že zvolá mimoriadne zhromaždenie na 20. apríla. Výrobca fotoaparátov a medicínskych prístrojov sa priznal k skrývaniu straty 1,7 miliardy dolárov po dobu 20 rokov. Škandál, ktorý prenikol na verejnosť v októbri minulého roka, spôsobil prepad cien akcií spoločnosti o takmer 50%.

Michael Woodford, bývalý generálny riaditeľ, ktorý odhalil účtovné podvody v spoločnosti, potvrdil, že sa zasadnutia tiež zúčastní. „Vyšetrovanie škandálu v súčasnosti prebieha na troch kontinentoch a preto ešte stále nie sme schopný zistiť úplný rozsah toho čo sa stalo,“ uviedol Woodford. „Som presvedčený, že pred mimoriadnym aprílovým zasadnutím budú zverejnené ďalšie zistenia a všetky zainteresované strany by preto mali aj naďalej pozorne sledovať prebiehajúce udalosti.“

Škandál spôsobil, že predseda Tsuyoshi Kikukawa a ďalší traja členovia predstavenstva, vrátane viceprezidenta a bývalého audítora už rezignovali. Akcionári tiež očakávajú, že sa na zasadnutí tiež zvolí nové vedenie, čo vyvoláva špekulácie, že by radu mohli opustiť aj ďalší jej členovia.

Podľa informácii bbc.co.uk

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre