Zlato sa s nami rado zahráva

Raz je vyššie raz je nižšie. Vždy sa nájdu tí trpezliví ale aj takí, ktorých táto hra prestane baviť a „zbavia“ sa svojho zlata.

Po tom, čo tento drahý kov dosahoval od začiatku nového roku slušný nárast (zhruba 5 percent), po včerajšku kurz jasne smeroval nadol. Niekoľkých investorov prestala baviť hra so zlatom a včera prešli zo zlata radšej na hotovosť. Hodnota zlata sa totiž znížila o 0,7 percenta na 1645,69 USD za trójsku uncu.

Pod tento pokles sa podpísal aj ochabnutý dopyt na najväčšom trhu so zlatom na svete v Indii ako i situácia v Číne. V nej sa totiž predpokladali väčšie nákupy vzhľadom k blížiacim sa oslavám Nového roku. Tieto očakávania sa však nepotvrdili.

Ako však hovorí analytik David Jollie zo spoločnosti Mutsui & Company Precious Metals: “Existuje ešte stále množstvo dôvodov, prečo kupovať zlato.”

Historicky najvyššiu cenu, 1921,15 USD za trójsku uncu musel investor zaplatiť 6. septembra 2011. Veľký rozdiel hodnôt zlata vidíte sami. Dôkaz toho, že aj ekonomika má svoje pravidlá.

Podľa informácií Handelsblatt.com

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

u mňa už nemá veľkú šancu..maximálne ku 1200 USD za uncu..takže jednoznačná korekcia

Zdielam rovnaky nazor.Dolar pri sile, hotovst laka. Aj ked mozu byt teraz investori rizikovovo averzni a podporit komodity aj akcie :beauty: