MENY: Euro ťaží z aukcie španielskych dlhopisov

Úspešná aukcia španielskych dlhopisov dnes maže včerajšie straty eura.K 18:00 sa menový pár EUR/USD obchoduje pri úrovni 1,302 dolárov. „Úspešná aukcia španielskych bondov podnietila chuť riskovať, čo podporuje spoločnú európsku menu“,  vysvetľuje devízový expert z bankového domu Metzler, Eugen Keller.

Ako ďalej dodáva, euro podporili aj dobré dáta z eurozóny, ktoré dnes boli na programe. Decembrová hodnota indexu nákupných manažérov v eurozóne zjavne prekvapila. Lepší než očakávaný výsledok naznačuje, že spomalenie ekonomiky nemusí byť tak silné ako sa väčšina obáva.

Dolár podporovaný zlou hospodárskou klímou v Ázií  

Dôvod pre svoje zhodnotenie má aj americký dolár. Ako svetová mena je podporovaná negatívnymi hospodárskymi dátami z Ázie. Takzvaný “Tankan výrobného sektora”, čiže správu ktorú vydáva centrálna banka v Japonsku (BoJ) zaznamenal horší výsledok ako sa vo všeobecnosti očakávalo. Nepotešil ani index nákupných manažérov v Číne. Napriek miernemu nárastu hodnoty tohto ukazovateľa, zostáva i naďalej pod úrovňou 50 b., ktorá sa považuje za „predeľovaciu stenu“ medzi rastom a recesiou.

Graf: Dnešný vývoj menového páru EUR/USD

Podľa informácií ariva.de 

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre