Akcioví stratégovia veria na zotavenie akcií

Akciový stratégovia veria, že nemecký index DAX začne do konca roka opäť rásť. Investori pritom najradšej nemyslia na predchádzajúci štvrtok.

Zriedka boli posledné tri mesiace pre hlavný akciový index v Nemecku tak červené, keďže akciový barometer DAX stratil až 20 % svojej hodnoty.

Podľa stratégov je práve teraz ten správny čas začať sa opäť radovať. Veria totiž, že vyhliadky do budúcna nie sú tak zlé. „Ako náhle sa napätie dlhových problémov v Eurozóne uvoľní, očakávame pozitívny vývoj akciového indexu“ hovorí Heinz-Gerd Sonnenschein z nemeckej Postbank.

DAX by mohol vzrásť o 7 %

V priemere 26 z opýtaných stratégov (Reuters) verí, že sa akciový index DAX do konca roka usadí na úrovni 6 000 bodov. Zo súčasnej úrovne by to znamenalo nárast o 7 %. Napriek tomu, predchádzajúce odhady sa podstatne líšia. Ešte pred tromi mesiacmi stratégovia odhadovali, že index DAX bude na konci roka v priemere na  hodnote 7 595 b. Pri aktuálnej hodnote indexu, sa to môže zdať ako ten najpresnívanejší sen.

V prípade, ak by sa DAX koncom roka naozaj usadil na 6000 b., znamenalo by to ročnú stratu 13 %. V polovici  roka 2012 vidia experti index na úrovni 6500 b.Od svojho ročného maxima, ktoré index dosiahol v máji s hodnotou 7600, stratil aktuálne približne 2 600 b., čo od januára predstavuje mínus 19 percent.

Podľa informácií handelsblatt.com 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať