Euro kolíše medzi 1,39 až 1,4 dolára

Euro sa na konci týždňa stabilizovalo medzi 1,39 až 1,4 USD za EUR. V piatok večer sa jednotná európska mena usadila na úrovni 1,3940, čo je približne hodnota aká bola v piatok ráno. V porovnaní zo začiatkom minulého týždňa,  je tento menový pár približne na takej istej úrovni aj napriek tomu, že počas týždňa zaznamenalo nezvyčajne silné výkyvy počas jednotlivých obchodných dní. Európska centrálna banka stanovila v piatok referenčnú cenu na 1,3934 dolárov.

Sila medzi eurom a dolárom je v súčasnosti takmer vyrovnaná, no napriek tomu denne vidíme ostré cenové výkyvy. Je so spojované s vysokou neistotou ohľadom menovej politiky USA. Či a do akej miery by mala byť monetárna politika uvoľnená sa líšia aj v rámci Federálnej rezervnej banky.

Devízové obchodovanie tak závisí od otázky, či FED posilní už aj tak silnú expanzívnu politiku. Táto neistota je v súčasnosti zosilnená očakávaniami pred zasadnutím G20. Ministri financií a centrálny bankári sa stretnú tento víkend v Južnej Kórei. S napätím sa očakáva či sa podarí zmäkčiť napätú situáciu ohľadom menových sporov.

Spracované podľa finanztreff.de

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať