Akcie Nike dnes rastú o viac ako 8 %. Tu je dôvod!

Akcie najväčšieho producenta športových potrieb sveta Nike (na snímke zakladateľ spoločnosti Phil Knight- prvý sprava) si dnes na burze vo Frankfurte pripisujú viac ako 8 %-ný zisk, za čo môžu pozitívne čísla za prvý fiškálny štvrťrok.

Silný dopyt po drahšej športovej obuvi spôsobil, že zárobok Nike za toto obdobie medziročne vzrástol o 38 %  na 780 miliónov dolárov.

Kým analytici odhadovali zisk na akciu vo výške 78 centov, skutočnosťou bol zisk/akciu vo výške 86 centov. Príjmy spoločnosti rástli o 8 % na 7 miliárd dolárov.

„Bol to skvelý kvartál“, poznamenal generálny riaditeľ spoločnosti Mark Parker. Tržby na najväčšom trhu Nike, ktorým je Severná Amerika, vzrástli o viac ako 9 %. Naopak, o sklamanie sa postaral jeden z najrýchlejšie rastúcich trhov – Čína, kde predaje poklesli o 3 %.

Najväčší konkurent Nike, nemecká spoločnosť Adidas nedávno prehlásila, že jej  tohtoročný zisk sa bude pohybovať v rozmedzí 820 až 850 miliónov EUR. Doteraz tento európsky producent športových potrieb hovoril až o 890-920 miliónovom zisku.

Vývoj akcií Nike za posledných 5 dní
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre