Akcie Boeingu sa včera prepadli o viac ako 7 %

Akcie amerického výrobcu lietadiel Boeing (NYSE:BA) vo štvrtok klesli až o 7,55 % po tom, ako finančný riaditeľ Brian West uviedol, že dodávky lietadiel v druhom štvrťroku oproti prvému kvartálu pravdepodobne neporastú. West o tom informoval na konferencii pre investorov, ktorú organizovala spoločnosť Wolfe Research.

Uviedol tiež, že peňažné toky spoločnosti Boeing budú negatívne ovplyvnené meškaním dodávok do Číny. Čínsky úrad pre civilné letectvo (CAAC) začal preverovať batérie, ktoré napájajú hlasové záznamníky v kokpitoch.

Čína je dôležitým trhom pre komerčné lietadlá Boeingu a gigant priznal, že omeškanie dodávok bude mať vplyv na jeho finančné výsledky. Podľa Westa bude odlev hotovosti v súčasnom kvartáli podobný, prípadne ešte horší ako v prvých troch mesiacoch roka, kedy spoločnosť spálila hotovosť vo výške takmer 4 miliardy dolárov.

K celkovému sentimentu okolo akcií Boeingu neprospeli ani včerajšie vyjadrenia šéfa amerického Federálneho úradu pre letectvo, ktorý povedal, že Boeing čaká dlhá cesta pri odstraňovaní bezpečnostných problémov.

Od začiaku roka akcie Boeingu stratili už viac ako 30 %.

Graf: Vývoj akcií Boeing (BA) od začiatku roka 2024

Graf: Vývoj akcií Boeing (BA) od začiatku roka 2024
Graf: Vývoj akcií Boeing (BA) od začiatku roka 2024

Zdroj: seekingalpha.com; tradingview;

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
rm stock Komentáre