Trhy sú v pozore: Nvidia tento týždeň ohlási výsledky

CEO Nvidie Jensen Huang
CEO Nvidie Jensen Huang (Foto: Nvidia)

Máme tu nový obchodný týždeň a investori očakávajú, že kľúčovým faktorom, ktorý na trhy prinesie impulz, budú hospodárske výsledky spoločnosti Nvidia (NVDA).

Posledné dva roky je Nvidia hviezdou finančných trhov, čo potvrdil aj obrovský záujem o jej marcovú technologickú konferenciu. Spoločnosť je lídrom vo vývoji AI čipov a jej akcie si za posledný rok pripísali takmer 200 %. Trhová hodnota Nvidie prekonala úroveň 2 bilióny dolárov a v súčasnosti je treťou najhodnotnejšou spoločnosťou na svete.

Nie je preto prekvapením, že Nvidia priťahuje značnú pozornosť. Tento týždeň bude znovu stredobodom záujmu investorov, keďže v stredu po skončení obchodovania zverejnení svoje finančné výsledky za prvý finančný štvrťrok. Analytici očakávajú zisk na akciu 5,57 USD, čo je o 468 % viac ako 0,98 USD na akciu v predchádzajúcom štvrťroku. Odhad tržieb je 24,6 miliardy USD, čo je o 277 % viac ako 6,52 miliardy USD pred rokom.

Analytici uvádzajú, že pokiaľ by výsledky iba naplnili odhady, bolo by to sklamaním. Zisk na akciu prekonal odhady Wall Street v každom z posledných štyroch štvrťrokov a to v priemere o 19,5 %. Šokom by bolo, pokiaľ by Nvidia nenaplnila odhady, čo by ovplyvnilo nielen jej akcie, ale pravdepodobne aj celý trh.

Okrem Nvidie svoje výsledky zverejnia aj spoločnosti Target (TGT), Palo Alto Networks (PANW) či Lowe’s (LOW).

Zdroje: thestreet.com

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
rm stock Komentáre