Bitcoin dnes prekonal hranicu 65.000 USD

Bitcoin v pondelok prekonal hranicu 65-tisíc dolárov a priblížil sa tak k svojmu historickému maximu 69 000 USD z novembra 2021. V čase publikovania tohto článku sa obchoduje na úrovni 65 120 dolárov.

Najväčšia kryptomena za posledných 24 hodín vzrástla o viac ako 6 % a za posledných 7 dní si pripisuje nárast o viac ako 27 percent.

Ako uvádza server Coindesk, podľa signálov na trhu s futures sa môže cena ešte zvýšiť. Podľa údajov spoločnosti Coinglass vzrástol počet nevyrovnaných futures pozícií na historicky najvyššiu úroveň 27 miliárd USD. Rastúci záujem je znakom toho, že na trh vstupujú nové peniaze.

Okrem toho bolo za posledných 24 hodín zlikvidovaných viac ako 60 miliónov USD v krátkych “short” pozíciách alebo stávkach na pokles cien, čo pravdepodobne prispelo k nárastu.

Hviezdny výkon bitcoinu v tomto roku je čiastočne podporený nedávnym schválením spotových bitcoinových ETF, ktoré kopírujú cenu tejto virtuálnej meny.  Darí sa aj ďalším kryptomenám – Ethereum za posledných 7 dní pridal 14,50 % a aktuálne sa obchoduje za 3507 USD a Dogecoin za rovnaké obdobie posilnil až o 90 % na 0,1621 USD.

Graf: Vývoj bitcoinu za posledný rok

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre