Nakúpili ďalších 3000 bitcoinov a pravdepodobne ešte nepovedali posledné slovo

bitcoin

Michael Saylor, predseda predstavenstva a bývalý generálny riaditeľ spoločnosti MicroStrategy, oznámil začiatkom týždňa na sieti X nákup 3000 tokenov kryptomeny bitcoin za 155 miliónov dolárov. Nákup bol uskutočnený pri priemernej cene bitcoinu 51 813 USD.

Spoločnosť MicroStrategy spolu so svojimi dcérskymi spoločnosťami v súčasnosti vlastní zhruba 193 000 BTC, ktoré nadobudla za približne 6,09 miliardy USD pri priemernej cene 31 544 USD za bitcoin. Pri súčasnej cene bitcoinu na úrovni 62 000 USD je hodnota tohto portfólia viac ako 11,9 miliardy dolárov.

Trh na správu o nákupe ďalších 3000 BTC zareagoval takmer okamžite a akcie MicroStrategy (MSTR) od pondelka vzrástli o takmer 40 %. Dalo by sa očakávať, že pre MicroStrategy je vhodný čas na predaj svojich pozícií, no Saylor predtým povedal, že „nie je dôvod predávať víťazov a kupovať porazených“. Ide o vyhlásenie, ktoré vysiela signál, že spoločnosť v dohľadnom čase neplánuje predávať svoje bitcoiny.

Spoločnosť MicroStrategy, ktorá bola založená v roku 1989, podniká v oblasti podnikového softvéru a cloudových služieb. Jej trhová hodnota je ale takmer úplne prepojená s jej vlastníctvom bitcoínov. Finančný riaditeľ Andrew King tento mesiac povedal, že spoločnosť je „najväčším korporátnym držiteľom bitcoinov na svete“.

„MicroStrategy predstavuje nový druh firmy, ktorá generuje peňažné toky z podnikového softvéru a cloudových služieb, ale potom prebytočné toky – na základe efektívneho pákového efektu – premieňa na bitcoiny,“ uvádzajú analytici spoločnosti TD Cowen. “To, čo sa začalo ako defenzívna stratégia na ochranu hodnoty svojich rezervných aktív, sa stalo oportunistickou stratégiou zameranou na urýchlenie tvorby hodnoty pre akcionárov.”

Graf: Vývoj akcií MSTR za posledný mesiac

Zdroje: cnbc.com; bithub.pl

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre