Najväčší odliv za posledné mesiace. Z kryptobúrz sú sťahované bitcoiny

bitcoin

Najväčšia kryptomena bitcoin zažíva rastúci odliv z centralizovaných kryptobúrz. Ten dosiahol najvyššiu úroveň za posledných osem mesiacov, čo naznačuje zmenu dynamiky trhu.

Z on-chain údajov od významnej platformy IntoTheBlock, ktorá sa zaoberá prieskumom trhu, vyplýva, že týždenné čisté odlevy z centralizovaných búrz dosiahli vrchol. Uplynulý týždeň boli stiahnuté bitcoiny v hodnote približne 540 miliónov USD, čo predstavuje najväčší čistý odlev od júna 2023.

Je zaujímavé, že tento trend sa zhoduje s rýchlou akumuláciou medzi krypto veľrybami, čo poukazuje na transformačnú fázu oceňovania bitcoinu.

Začiatkom týždňa vedúci výskumu spoločnosti CryptoQuant, Julio Moreno, identifikoval najväčší hodinový odlev bitcoinu v tomto roku z burzy Coinbase. Podľa neho bolo v rámci toho istého bloku v dvoch transakciách presunutých 18 746 bitcoinov v odhadovanej hodnote 1 miliarda USD.

Presun BTC z centralizovaných búrz sa považuje za býčí signál, pretože to naznačuje menší objem bitcoinov dostupných na predaj. Pozorovatelia trhu naznačujú, že prostriedky sa presúvajú do úschovných peňaženiek, čiže sa očakáva prudký nárast cien, najmä v súvislosti s halvingom bitcoinu, ku ktorému dôjde už o dva mesiace.

Z údajov Glassnode vyplýva, že na kryptografických burzách sa v súčasnosti nachádza len 2,3 milióna BTC, čo je najnižšia úroveň od roku 2018.

Zdroj: beincrypto.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre