Bankoví obri v USA ohlásili silné príjmy

Morgan Stanley (Foto: Flickr)

Včera svoje výsledky za uplynulý kvartál zverejnili dvaja giganti z Wall Street – banka Goldman Sachs a Morgan Stanley.

Americká banka Goldman Sachs vo štvrtom štvrťroku prekonala odhady na úrovni zisku aj tržieb. Ťažila najmä z divízie obchodujúcej s akciami, ktorá vykázala výrazný nárast príjmov a prekonala odhady analytikov.

Zisk spoločnosti Goldman dosiahol v štvrtom štvrťroku 2,01 miliardy USD alebo 5,48 USD na akciu v porovnaní s 1,33 miliardami USD alebo 3,32 USD na akciu rok predtým. Príjmy banky zo správy aktív a majetku vzrástli o 23 % na 4,39 miliardy USD. To pomohlo vyrovnať pokles príjmov v divízií obchodovania s pevnými výnosmi a príjmov z poplatkov za investičné bankovníctvo, ktoré zaostali za odhadmi. Akcie banky po zverejnení výsledkov posilnili o takmer 2 %, neskôr časť ziskov zmazali a uzavreli vyššie o 0,71 %.

Výsledky za posledný kvartál minulého roka zverejnila aj banka Morgan Stanley. Síce čistý zisk medziročne klesol o 32,2 %, celkové príjmy dosiahli 12,9 miliardy dolárov a prekonali očakávania na úrovni 11,93 mld. USD.

Zisk na úrovni 85 centov na akciu zaostal síce za odhadmi, no spôsobili to najmä mimoriadne jednorazové položky v podobe súdnych a právnych nákladov v celkovej výške 535 miliónov dolárov. Bez nich by zisk na akciu prekonal odhady analytikov.

Akcie Morgan Stanley po zverejnení výsledkov posilnili o viac ako 1 %, no zisky neudržali a obchodovanie ukončili so stratou viac ako 4 %.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre