Čo prinesie tento týždeň? Čaká sa najmä na Nvidiu

Nvidia
Nvidia

Počas tohto týždňa sa dočkáme najmä sekundárnych makrodát, medzi ktorými budú dôležité údaje o nemeckom HDP, index PMI v službách a výrobe v USA, ako aj žiadosti o podporu v nezamestnanosti, ktoré sa už tradične zverejňujú vo štvrtok.

Hlavnou udalosťou na finančných trhoch budú hospodárske výsledky spoločnosti Nvidia, ktoré spoločnosť predstaví vo štvrtok po skončení seansy. Zdá sa, že Nvidia ako líder vo výrobe najvýkonnejších čipov používaných v oblasti umelej inteligencie poháňa celý akciový index Nasdaq.  To znamená, že ak sa ukáže, že správa je slabšia, ako sa predpokladalo, býci môžu prehodnotiť základy pre ďalšiu rally.

Naopak, potenciálne silný report môže byť dôležitým impulzom pre investorov, ktorí veria technologickým akciám. Vďaka tomu by sa benchmark Nasdaq mohol dostať na nové maximá.

Čo sa očakáva:

  • Wall Street očakáva 171 % medziročný rast tržieb na úrovni 16,12 miliardy USD
  • Nvidia predtým odhadovala tržby za tretí štvrťrok medzi 15,68 miliardy a 16,32 miliardy dolárov
  • Očakávania investorov boli revidované smerom nahor po správe o „kreatívnom účtovníctve“ a metódach, ktorými Nvidia počíta príjmy, vrátane nezaúčtovaných prostriedkov z objednávok
  • 74 % investorov očakáva prekonanie očakávaných výnosov
  • Niektorí analytici očakávajú, že budúci rok prinesie pokračovanie technologickej rally od roku 2023, keďže spoločnosti výrazne zvýšia svoje rozpočty na vývoj AI

Zdroje: bithub.pl

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre