Je tu „Uptober“? Cena bitcoinu prudko vzrástla

bitcoin

Po rýchlom náraste ceny bitcoinu bolo nečakane zlikvidovaných viac ako 70 miliónov v short pozíciách, informuje portál Cointelegraph. Ako vyplýva z údajov portálu TradingView, táto náhla pumpa zaznamenala nárast bitcoinu o 3 % len za 15 minút z 27 100 USD na 28 053 ​​USD. V čase publikovania tohto článku je bitcoin už na 28 260 dolárov, čo je za posledných 24 hodín nárast o viac ako 4 %.

Podobne prudko vzrástla aj cena kryptomeny ethereum, ktorá za krátky čas vyskočila o 4,7 % na 1755 USD. Mnohí komentátori uvádzajú, že tento pohyb je v súlade s príchodom mesiaca “Uptober”. Uptober je kryptografický výraz pre október, ktorý je zvyčajne býčím mesiacom pre bitcoin a iné kryptomeny. Podľa údajov z CoinGlass priniesol október od roku 2013 iba dvakrát záporné mesačné výnosy.

Jednou z udalostí, ktorá na kryptotrh prináša optimizmus, je potenciálne schválenie prvého spotového bitcoinového ETF fondu Americkou komisiou pre cenné papiere a burzu (SEC). Väčšina analytikov však tipuje, že pravdepodobným dátumom schválenia tohto investičného produktu je január 2024.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre