Cena bitcoinu klesla pod 26-tisíc USD. Pozitívne nie sú ani vyhliadky

Cena najväčšej kryptomeny bitcoin počas včerajšieho obchodovania klesla pod úroveň 26 000 USD v dôsledku všeobecného medvedieho sentimentu. Navyše, trhu chýbajú nové impulzy k oživeniu. V čase publikovania tohto článku sa BTC obchoduje za 25 920 dolárov.

Pozitívne nie sú ani vyhliadky. Alex Kuptsikevich, obchodník z FxPro pre portál Coindesk uviedol, že z pohľadu technickej analýzy je celkový obraz na týždennom časovom rámci medvedí. Zdôvodňuje to tým, že cena sa dostala pod 200-týždňový kĺzavý priemer a vyšla z rastúceho trendového kanála.

Negatívnym signálom pre virtuálne meny je aj úbytok likvidity na centralizovaných spotových kryptotrhoch. To vytvára podmienky pre výrazné pohyby ceny, čo sme videli pri náhlom prepade BTC pred dvomi týždňami.

Ďalším faktorom, ktorý stojí za medvedím sentimentom na kryptotrhu, je pokračujúci nárast globálnych úrokových sadzieb. Potvrdzuje to výnos 10-ročných amerických dlhopisov, ktorý sa dostal na najvyššie úrovne za posledných 15 rokov. To tlmí dopyt po rizikových aktívach ako sú akcie a kryptomeny.

Bitcoinoví býci naďalej dúfajú, že sa dočkajú bezprostredného schválenia bitcoinového ETF fondu zo strany SEC. V prípade, že sa tak stane, trh by mohol nabrať „nový dych“.

Upozornenie: Všetky informácie uvedené na webovom portáli investicne.sk sú určené výhradne k študijným účelom a neslúžia ako konkrétne obchodné odporúčania.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre