Analytik JP Morgan: Dve akcie z automobilového sektora, ktoré stoja za pozornosť

automobily

Aj keď súčasné obdobie nie je pre automobilové spoločnosti tým najlepším, analytik JP Morgan, Ryan Brinkman, našiel v tomto sektore dve akcie, ktoré podľa neho stoja za pozornosť. Ako uvádza, rok 2023 má väčší potenciál na normalizáciu cien, no divokou kartou je ekonomický pokles.

KAR Auction Services (KAR)

Ide o aukčnú spoločnosť, ktorá prevádzkuje trhoviská s ojazdenými vozidlami (online aj offline). Spoločnosť zamestnáva približne 5 000 ľudí a má obchodné jednotky v Severnej Amerike, Európe, na Filipínach a v Uruguaji.

Ako KAR uvádza, v roku 2021 prostredníctvom svojich aukcií predala takmer 2,6 milióna vozidiel v hodnote viac ako 40 miliárd USD a vygenerovala príjmy vo výške približne 2,3 miliardy USD. Analytik JP Morgan uvádza: KAR má na tomto trhu silnú pozíciu: je druhým najväčším poskytovateľom aukčných služieb na tomto trhu. Obmedzená konkurencia a vysoké prekážky vstupu na tento trh vedú k vyšším cenám a maržiam.

Brinkman odporúča nákup akcií KAR Auction Services s cenovým cieľom 22 USD, čo v nasledujúcich 12 mesiacoch predstavuje rastový potenciál o 68 %.

Camping World (CWH)

Americká spoločnosť, ktorá sa špecializuje na predaj a taktiež servis rekreačných vozidiel. Spoločnosť vlastní viac ako 135 maloobchodných predajní v 36 štátoch a prevádzkuje aj rozsiahlu e-commerce platformu. V treťom štvrťroku 2022 spoločnosť vykázala tržby 1,9 miliardy dolárov. Aj keď to bol medziročný pokles o 3 %, tržby prekonali prognózy analytikov.

Podľa Brinkmana z JP Morgan sa s touto spoločnosťou (v porovnaní s menšími konkurentmi) spája viacero výhod, ako napr. množstevné zľavy na zvýšenie hrubej marže, lepšie podmienky s finančnými spoločnosťami, schopnosť ponúknuť spotrebiteľom širší sortiment, vďaka čerpaniu zo zásob dostupných vo väčšom počte obchodov.

Jeho cenový cieľ pre tieto akcie je 37 USD, čo je rastový potenciál o 45 %.

Zdroj: finanzen.net

Tento text slúži výhradne len na informačné účely a nepredstavuje investičné odporúčanie.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre