Posledné tohtoročné povídaní o trzích je tu! Tentoraz sa Jaroslav Brychta, Tomáš Vranka a Daniel Vořechovský zamerajú na Čínu.

Jaroslav Brychta a Tomáš Vranka sa ako zvyčajne po niekoľkých mesiacoch opäť stretávajú, aby diskutovali o najdôležitejších udalostiach vo svete, ktoré ovplyvňujú trhy. V dnešnom “Vianočnom špeciáli” sa Tomáš a Jarda zamerajú najmä na Čínu. Aj preto sa stretli v mierne pozmenenej zostave a prizvali si odborníka na túto tému Daniela Vořechovského.

O Číne sa v posledných mesiacoch veľa písalo v médiách, vo väčšine prípadov išlo o negatívne správy; kríza v sektore nehnuteľností, problémy čínskych bánk, politika nulovej tolerancie voči kovidu, ktorá spôsobila faktické zastavenie veľkej časti čínskeho hospodárstva, a masové protesty obyvateľstva kvôli všetkým uvedeným problémom. K tomu všetkému sa pridali voľby nového vedenia Komunistickej strany Číny, v ktorých opäť zvíťazil Si Ťin-pching. Viedol ho posledných 10 rokov.

Aká je teda súčasná situácia? A čo to všetko znamená pre Čínu v budúcnosti? Mohlo by to ovplyvniť aj nás? Jarda, Tomáš a Dan o tom všetkom diskutujú v novej časti povídaní o trzích. Samozrejme, chlapci nezapreli svoju investorskú dušu, takže celý rozhovor má trochu iný charakter ako typické podcastové relácie zamerané na túto tému. Okrem všeobecných tém sa venovali aj investičným otázkam, ako je regulácia podnikov, čínsky dlh a vplyv zákazu vývozu technológií z USA do Číny.

Ak si chcete vypočuť najnovšiu epizódu, môžete si ju bezplatne predplatiť na webovej stránke XTB :https://sk.xtb.com/povidani-o-trzich

S viac ako pätnásťročnými skúsenosťami je XTB jedným z najväčších burzovo obchodovaných brokerov na FX a CFD na svete.
Zdieľať
Komentáre