Saxo Bank uviedla na trh novú investičnú platformu

Saxo Bank v uplynulých dňoch predstavila svoju novú obchodnú platformu SaxoTraderPRO. Je určená najnáročnejším užívateľom, ktorí na finančných trhoch obchodujú veľmi často a intenzívne.

Prostredníctvom platformy je možné obchodovať so všetkými druhmi finančných aktív, teda s akciami, dlhopismi, podielovými fondmi, fondmi ETF, CFD, opciami, futures kontraktami a forexom. Dovedna ide až o 35 tisíc konkrétnych finančných inštrumentov.

Popri diverzite je však ďalšou črtou platformy jej jednoduché a prehľadné ovládanie a užívateľská prívetivosť. Je ju možné ovládať až zo šiestich monitorov a práca s ňou je rýchla a jednoducho nastaviteľná.

„To, čo sme chceli priniesť našim klientom je prvom rade pokročilá funkcionalita, no zároveň aj čo najlepší užívateľský zážitok,“ hovorí Christian Hammer, vedúci oddelenia platforiem v Saxo Bank. Dodáva, že sa tak vylepšila možnosť ovládať investičné riziko, ale nový je aj spôsob reportingu. Investorom umožňuje prehľadne sledovať, kde zarábajú, alebo prerábajú, alebo aké poplatky a úroky platia.

Medzi užívateľov budú patriť inštitucionálni klienti, malé a stredné hedgeové fondy a individuálni portfólio manažéri. Okrem nich budú novú platformu používať aj takzvaní white label partneri, ktorí si platformu „zabalia“ do svojej vlastnej vizuálnej identity. Na prvý pohľad tak ide o ich vlastné riešenie, ktoré je však dodávané externým partnerom.

„Najmä veľké banky a brokeri chcú robiť v systémoch väčšie zásahy, nechcú však stráviť dlhý čas vývojom vlastných produktov, ktoré my už robíme viac ako 20 rokov,“ vysvetľuje Ch. Hammer. Ide o dobrý príklad obojstranne výhodnej spolupráce tradičnej finančnej inštitúcie s fintech partnerom.

Vývoj platformy SaxoTraderPRO trval dva roky a pracovalo na nej 70 developerov. Ide o technicky najpokročilejšiu platformu, akú banka doteraz priniesla na trh. Nahrádza predchodcu SaxoTrader, ktorá bola k dispozícií 12 rokov a ide o súrodenca SaxoTraderGO, čo je platforma určená pre segment drobných investorov – napríklad takých, ktorí si chcú jednoducho kúpiť populárne akcie Facebooku či Apple.

„SaxoTraderPRO poskytuje zadarmo intuitívny prístup k nástrojom a funkciám, ktoré boli predtým určené len pre úzku skupinu investorov a za značné poplatky,” približuje generálny riaditeľ a zakladateľ Saxo Bank Kim Fournai. Platforma tak napĺňa odhodlanie Saxo Bank dlhodobo poskytovať bežným klientom plnohodnotný a kvalitný prístup na finančné trhy.

SaxoTraderPRO je možné používať tak v prostredí Windows ako aj Mac.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre