5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Podľa analytika Yoon Chou Chong zo spoločnosti Natixis AM môže ropa v tomto roku posilniť až na 80 USD za barel a to predovšetkým kvôli obmedzovaniu produkcie hlavných producentov okolo OPEC a vplyvu dlho očakávaného IPO saudskoarabskej spoločnosti Aramco.

2. Miera nezamestnanosti v Nemecku v decembri zostala na novembrovej úrovni 5,5%, čo je najnižšia hodnota od znovuzjednotenia krajiny v roku 1990. Počet nezamestnaných sa v decembri medzimesačne znížil o 29-tisíc na 2,442 milióna nezamestnaných.

3. Svetové akcie zaznamenávajú nové maximá. Globálny akciový benchmark MSCI, ktorý sleduje akcie v 47 krajinách, dnes posilnil na historicky najvyššiu úroveň. Americký index Dow Jones dnes získava 0,33% na 24.903 bodov.

4. USA: Výrobný index nákupných manažérov ISM v decembri posilnil na 59,7 bodu, čo prekonalo odhad analytikov na úrovni 58,2 bodu.

5. Dnes o 20:00 (SEČ) bude zverejnená zápisnica z posledného zasadnutia americkej centrálnej banky (Fed). Na tomto zasadnutí Fed podľa očakávaní zvýšil sadzby, avšak bez podstatnejšej zmeny zostal výhľad inflácie a sadzieb.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre