5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Podnikateľská dôvera v Nemecku zaznamenala po rekordnom novembri oslabenie. Index podnikateľského sentimentu IFO v decembri poklesol z predošlých 117,6 bodu na 117,2 bodu. Šéf IFO inštitútu pripomenul, že index zostáva relatívne vysoko.

2. Cena virtuálnej meny bitcoin dnes nakrátko poklesla pod úroveň 18.000 dolárov, aktuálne sa obchoduje na 18.242 USD. O viac ako 12% na 849 dolárov dnes stúpa kryptomena ethereum.

3. Deficit bilancie bežného účtu USA v treťom štvrťroku klesol oproti predchádzajúcim trom mesiacom o 19,2 percenta na 100,6 miliardy USD, čo je najnižší schodok za tri uplynulé tri roky.

4. Juhokórejská burza s virtuálnymi menami Youbit vyhlásila bankrot po tom, čo sa stala obeťou hackerského útoku. Burze bolo odcudzených približne 17% aktív. Burza v reakcii na krádež oznámila, že ruší vklady i výbery.

5. Švajčiarska vláda dnes zlepšila výhľad ekonomiky na tento ako aj budúci rok. Hrubý domáci produkt (HDP) Švajčiarska by sa mal v tomto roku podľa novej prognózy zvýšiť o 1%, pričom doteraz vláda počítala s rastom na úrovni 0,9%.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre