J. Rogers: Po výhre Trumpa vsádzam ešte viac na Rusko

„Práve sa nachádzam v Rusku,“ povedal v rozhovore pre televíziu CNN známy investor Jim Rogers. „Zdá sa, že pán Trump má rád Rusko a Rusi majú radi pána Trumpa. Nakupujem viac aktív v Rusku“, prezradil Rogers.

Aj keď nepriblížil detaily svojej novej investície, jeho býčia pozícia v Rusku odráža širší názor, že po tom, ako sa Trump ujme vlády, dôjde k zlepšeniu vzťahov medzi Ruskom a Západom.

Novozvolený americký prezident totiž považuje ruského prezidenta Vladimíra Putina za silného vodcu a aj sám Putin dal jasne najavo, že dáva prednosť republikánskemu kandidátovi pred jeho súperkou Hillary Clintonovou.

Na túto skutočnosť reagovali aj finančné trhy – dva dni po voľbách hlavné ruské akciové trhy dosiahli nárast až o 7%, avšak následne tieto zisky vrátili. Po výsledkoch prezidentských volieb USA tiež posilnil rubeľ voči amerického doláru.

Ruskí investori totiž vsádzajú na to, že škodlivé sankcie uvalené na Rusko spojené s konfliktom na Ukrajine by mohli byť po Trumpovej výhre zmiernené.

Čo sa týka vývoja americkej ekonomiky, Rogers verí, že Donald Trump splní svoje sľuby, ku ktorým patrí aj viac výdavkov na infraštruktúru či zníženie daní, aj keď je nejasné, odkiaľ chce na to vziať prostriedky.

Rogers dosiahol svoje bohatstvo tým, že investoval tam, kde sa iní obávali vkročiť.  Zviditeľnil sa, keď v roku 1970 spolu s finančníkom Georgom Sorosom založili jeden z najvýkonnejších fondov. Taktiež napísal niekoľko kníh o investovaní a je známy aj ako uznávaný medzinárodný rečník.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre