Tento milionár bol kedysi bezdomovcom. Dnes opisuje 3 najväčšie lekcie, ktoré sa doteraz naučil

Dave Sandoval mal 17 rokov, keď sa rozhodol odsťahovať. „Nemohol som žiť v dome bez jedla“, uviedol pre portál Businessinsider. Odišiel z domu, ocitol sa bez strechy nad hlavou, no ako si spomína, stále to bol lepší život než aký žil dovtedy.

Pamätá si na časy, keď bol tulákom. Prespával na pláži, alebo predstieral, že je opitý, aby mu hostiteľ večierka dovolil prespať na gauči.

35 rokov prechádzal z práce do práce. Pracoval v bowlingu, predával stereo, golfové vozíky, predával nehnuteľnosti a taktiež akcie. Ako si dnes spomína, v každej z týchto prác dostal „padáka“, nie preto, že by si neplnil povinnosti, ale preto, že svojim nadriadeným hovoril: Môžeme to robiť lepšie a lacnejšie.

Dnes je zakladateľom spoločnosti Purium Health Products, ktorá ponúka 100% čisté produkty zamerané na zdravie a za minulý rok dosiahla tržby 47-miliónov dolárov. Dave hovorí, že život mu dal 3 veľmi dôležité lekcie, ktoré mu pomohli dostať sa tam, kde je dnes. Ktoré to sú?

1. Nezvaľujte vinu na druhých – Sandoval si dnes priznáva, že robil veľkú chybu, keď za svoju situáciu obviňoval rodičov. Ako tvrdí, aj keď sa narodíte do menej ideálnych podmienok, nemôžete na to sústreďovať svoju pozornosť.

Spravte rozhodnutie založené na tom, ako sa posunúť dopredu. Obviňovanie iných vám nepomôže. Prijmite za svoje činy a rozhodnutia plnú zodpovednosť, vyzýva Sandoval.

David Sandoval – puriumcorp.com

2. Musíte byť ochotní tvrdo pracovať – keď bol Sandoval siedmakom, jeho otec pracoval v prepravnej firme, ktorá pomáhala dodávať čokolády Hershey.

Mladý Sandoval prišiel na to, že jedna alebo dve čokolády nemôžu chýbať a začal vyrábať čokoládovú ryžu – vyžiadalo si to dosť práce, no stálo to za to – za týždeň zarobil 80 dolárov, čo bolo viac ako dokázal zarobiť jeho otec so všetkými vedľajšími prácami.

3. Ak chcete uspieť, musíte si získať dôveru ľudí – Ako Dave tvrdí, túto mimoriadne dôležitú lekciu si vzal od kolegu z čias, keď pracoval ako predavač reproduktorov. Dave bol v každej práci, ktorú vzal, vždy najlepším predajcom..teda dovtedy, pokým nepracoval s Mikeom. Dave hovorí, že Mike predal každý týždeň najviac stereo, dokonca aj vtedy, keď bol na dovolenke. A viete prečo? Pretože ľudia mu dôverovali.

Sandoval uvádza, že je to lekcia č.1, ktorou sa riadil aj pri rozbiehaní svojej firmy Purium Health Products. Vedel, že ak mu budú ľudia veriť, potom mu uveria aj vtedy, keď povie: Tieto produkty sú 100% čisté!

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre