Počet čínskych superboháčov sa zdvojnásobil

Ako vyplýva z najznámejšieho rebríčka čínskych boháčov, tzv. Hurun-Report, v Číne v súčasnosti žije až 596 dolárových miliardárov, čo je ešte viac ako v USA, kde je celkom 537 miliardárov.

Aj napriek ochladeniu čínskeho hospodárstva sa počet čínskych superboháčov tento rok takmer zdvojnásobil, keďže miliardárov je tu až o 242 viac ako v minulom roku.

Najviac miliardárov pochádza zo sféry IT, obzvlášť zo segmentu online obchodov. Na čele rebríčka sa drží Wang Jianlin, predseda holdingu Wanda Group, ktorého majetok sa podľa reportu Hurun zvýšil o 52% na 34,4 miliardy dolárov.

Na druhej priečke je s majetkom 22,7 miliardy dolárov zakladateľ spoločnosti Alibaba, Jack Ma. Tretie miesto obsadzuje Zeng Qinghou so spoločnosťou Wahaha a štvrtým najbohatším Číňanom je Ma Huateng, zakladateľ populárnej sociálnej služby WeChat.

Novými prírastkami v čínskom klube miliardárov je Frank Wang, zakladateľ výrobcu dronov DJI, ktorý drží majetok v hodnote 3,7 mld. dolárov a taktiež Cheng Wei (1 mld. USD), zakladateľ taxi-appky Didi-Kuaidi.

Čítaj tiež: Zoznámte sa: Toto je Wang Jianlin, najbohatší človek v Číne

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre