Keď trhy v pondelok kolabovali, tento trader zarobil 34 miliónov

Kým začiatok minulého týždňa bol z dôvodu besných výpredajov označený za „Čierny pondelok“, niektorí predsa len pekne zarobili. Príkladom je aj 36-ročný japonský trader vystupujúci pod pseudonymom „CIS“, ktorý je ostro sledovaný viac než 68-tisíc followermi na sieti Twitter.

Anonymný trader uvádza, že minulý týždeň v pondelok zarobil až 34 miliónov dolárov. Ako? CIS mal od polovice augusta otvorenú short pozíciu na futures akciového indexu Nikkei 225, čo znamená, že vsádzal na pokles tohto akciového benchmarku. A japonský index, podobne ako čínske akcie, minulý týždeň vo veľkom strácal, takže CIS profitoval.

Posledný obchod zadal 12. augusta. Celkovo uzatvoril 1500 kontraktov v nominálnej hodnote 160 tisíc dolárov, takže proti indexu stavil celkom 240 miliónov dolárov.

V piatok 21. augusta to prišlo. Index Nikkei 225 sa prepadol a v pondelok zaznamenal najväčšiu stratu za posledné dva roky, čo samozrejme japonskému obchodníkovi vyhovovalo. Už po pondelku mal japonský trader čistý zisk 13 miliónov dolárov a po kolapse na newyorskej burze sa jeho zisk zdvojnásobil.

Trader vystupuje pod prezývkou CIS a na sociálnej sieti Twitter má tisíce odberateľov. Chce, aby ľudia videli, čo dokázal, avšak nepraje si, aby vedeli jeho meno. A má na to dôvod – trader sa obáva možnej lúpeže či vydierania, takže radšej zostáva v anonymite.

Za posledných 10 rokov zarobil obchodovaním až 150-miliónov dolárov, a to obchoduje v pyžame zo svojej spálne.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre