Pred pár rokmi bol na mizine a vo väzení. Dnes sa vozí na Ferrari

Príbeh Jasona Fyka je mimoriadne inšpirujúci, už len tým, čím všetkým si v minulosti musel prejsť. Pred pár rokmi prežíval náročné chvíle, keď bol totálne bez peňazí, časť života strávil vo väzení a hlavou mu prebiehali samovražedné myšlienky.

Dnes je to pre Jasona Fyka všetko minulosť, pretože ako môžete vidieť na úvodnej foto, vozí sa na Ferrari a chváli sa statusom milionára.

Pýtate sa, ako je to možné? Fykovi sa podaril veľký internetový úspech – v roku 2010 stihol zarezervovať chytľavú doménu wtfmagazine.com a spraviť z nej populárne miesto online zábavy. Jeho tím bol prvé dni úplne bez peňazí. „Dávali sme dohromady obsah, aj keď som nemal ani tušenie, čo vlastne robíme“, uviedol časom Fyk.

Krátko na to ale prišiel zlom – po tom, čo odišiel do Baltimore robiť rozhovor s jedným z kaskadérov, na mieste interview sa strhla bitka. Aj keď bitku údajne iba natáčal a po čase sa ju snažil rozohnať, podľa polície ju zámerne vyvolal a obvinili ho z pokusu o vraždu. Našťastie, po dvoch mesiacoch v base bolo obvinenie stiahnuté.

Pozri tiež: Ich nápadu spočiatku nikto neveril. Dnes sú títo traja mladíci miliardári

Zruinovaný chlapík s myšlienkami na samovraždu začal premýšľať, kde rýchlo zarobiť. Uvedomil si potenciál Faceoboku a začal zakladať facebook stránky rôznych tém. Dnes ich má cez 40 a v celku ovláda 28 miliónov „lajkov“. Vďaka tomu si vytvoril skvelú distribučnú sieť, vďaka ktorej na svoje webstránky posiela milióny návštevníkov.

Dnes má Fyk, internetový milionár, 40 rokov a vlastní úspešné webstránky WTF Magazine a taktiež FunnierPics.net, ktoré mu mesačne vygenerujú  takmer 300 tisíc dolárov.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre