S Francúzskom je koniec, hovorí najlepší britský maloobchodník

Andy Street je šéf spoločnosti John Lewis, ktorá je klientmi pravidelne označovaná za najlepšieho maloobchodíka vo Veľkej Británii. Do pozornosti médií sa dostal Streetov včerajší kontroverzný prejav v Londýne, kde na adresu Francúzska vyhlásil: „Nikdy predtým som v cudzej krajine nebol tak nesvoj..nič nefunguje a čo je ešte horšie, nikto sa o to ani nestará“, uviedol riaditeľ britského reťazca obchodných domov.

„Ak máte investície vo francúzskych podnikoch, okamžite ich dostaňte von“, dodal obchodník. Krajinu galského kohúta opísal ako sklerotickú, beznádejnú a pesimistickú“. Aj keď je Paríž, hlavné mesto Francúzska, označované za najkrajšie mesto sveta, Street ho opísal ako „špinavú jamu Európy“. Svoj ohromujúci “útok” zakončil slovami, že Francúzsko jednoducho končí.

Netreba pripomínať, že krajina v súčasnosti bojuje s rekordnou nezamestnanosťou, pričom nič nenasvedčuje tomu, že by mala v blízkej budúcnosti klesať. Problémom je aj absencia hospodárskeho rastu a rozširujúci sa deficit štátneho rozpočtu, ktorý sa krajine naďalej nedarí stlačiť pod 3 %.

Kritika krajiny prichádza ani nie rok po tom, čo firma John Lewis rozšírila preklad svojich stránok aj do francúzskeho jazyka. John Lewis je reťazec obchodných domov, ktorého ročný obrat dosahuje viac ako 4 miliardy libier. Skupina prevádzkuje desiatky obchodov po celom Anglicku, Škótsku a Walese.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre