Chcete uspieť? Pobozkajte žabu!

Čaká tam. Svieti vo Vašom diári. Orámovaná, či zvýraznená. Miesto splnenia ju však iba presúvate zo dňa na deň. Povinnosť, ktorú sa nedokážete prinútiť urobiť.

Pre každého je to niečo iné. Vytelefonovať nových odberateľov, vytriediť faktúry, reagovať na mail nedočkavého zákazníka, upratať šuplíky pracovného stola, naučiť sa anglické slovíčka,… môže to byť čokoľvek. Vám sa to nechce. A tak robíte – pre človeka to najprirodzenejšie – odkladáte škaredú činnosť ako najdlhšie sa len dá.

OTOČTE TO!

Deň sa chýli ku koncu a Váš to-do-list je vyškrtaný od hora až po spodok. Okrem – našej neobľúbenej úlohy. No čo, poviete si, na dnes skóre dobré. Jediná nesplnená vec sa prepíše na ďalší deň a vy odchádzate z práce s dobrým pocitom, koľko ste toho stihli.

Odkladanie nepríjemností však spôsobuje ich kopenie a neskoršie problémy. Do toho sa nikomu nechce. Preto aj vy skúste do svojho života zaniesť tento jednoduchý trik:

POBOZKAJTE ŽABU!

Odporúča ho Brian Tracy (známy rečník a motivátor). Jeho princíp spočíva v tom, že každý deň ako prvé urobíte to najnepríjemnejšie. To, čo by ste odkladali. Do čoho sa vám chce najmenej. Jednoducho pobozkáte žabu. Zatelefonujete, vytriedite, premôžete sa.

A voilá, je ráno, pred vami celý deň a už iba úlohy, ktoré zvládnete ľavou zadnou. Žiadne nepríjemnosti, ťažkosti, nič. To najhoršie máte za sebou. Jednoducho pohoda.

Pobozkať žabu nie je jednoduché. Jednoduché nie je ani zvládať to vždy najskôr. Ale to zlepšenie efektivity Vašej práce, lepší pocit a krajší deň, ktoré vďaka tomu zákonite prídu. Za to Vám to fakt stojí.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre