Euro zmazalo zisky. Pozrite sa, čo ho podlomilo

Ako vidieť na grafe nižšie, euro voči doláru sa v poludňajších hodinách prepadlo z predošlej úrovne 1,37700 USD na 1,37042 dolára.

Dôvodom strát spoločnej európskej meny sú špekulácie na ďalšie uvoľnenie menovej politiky zo strany Európskej centrálnej banky (ECB). O negatívny sentiment v eurozóne sa dnes postaral nemecký index ZEW, ktorý hodnotí ekonomickú náladu v Nemecku.

Jeho hodnota sa prepadla z predošlých 43,2 bodu na 33,1 bodu, čo je najnižšia hodnota od januára 2013. Ekonómovia počítali iba s miernym oslabením na 40 bodov.

Euru nepomohlo ani vyhlásenie nemeckej centrálnej banky Bundesbank, ktorá je pripravená podporiť stimulačné opatrenia ECB. Prezident ECB, Mario Draghi naznačil, že už na júnovom zasadnutí môžu byť prijaté nové stimuly. Euro prísľub lacných peňazí neteší.

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre