Známy investor chce na Bitcoin vsadiť stovky miliónov

Ako informuje Wall Street Journal, známy investor a spoluzakladateľ investičnej spoločnosti Andreessen Horowitz, Marc Andreessen (na snímke) sa chystá do firiem zaoberajúcimi sa Bitcoinom zainvestovať milióny dolárov.

Za posledné 4 mesiace sa hodnota Bitcoinu prepadla o 50 %, pričom dnes sa táto digitálna mena obchoduje na úrovni 570 dolárov. Aj napriek tomu, že sa k Bitcoinu mnohí odborníci stavajú negatívne, či už je to Warren Buffett alebo banka Goldman Sachs, Andreessen hovorí o pozitívnych vyhliadkach.

Od investícií do tejto meny ho neodrádza ani krach známej burzy Mt. GOX. „Nevyviedlo ma to z miery, plánujem investovať ešte viac, uviedol v rozhovore pre The Wall Street Journal.

Aj keď bol Andreessen pri pohľade na svet virtuálnych mien spočiatku skeptický, v apríli minulého roka sa rozhodol, že je čas, aby sa jeho firma začala o Bitcoin zaujímať. Doteraz Andreessen investoval 25 miliónov do digitálnej peňaženky Coinbase. Menšie množstvo kapitálu poskytol aj platobnému systému Ripple.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre