Prečo váš maklér nechce, aby ste obdivovali Warrena Buffetta

Ako sme si už ukázali v minulom príspevku „Toto je hlavný rozdiel medzi Warrenom Buffettom a Georgom Sorosom“, veštec z Omahy, ako Buffetta prezývajú, je typ investora s dlhodobým horizontom, ktorého vystihuje stratégia kúp a podrž.

A v pozadí slova podrž sa skrývajú aj desiatky rokov, počas ktorých tento investor s akciami ani nehne. Takže ak chcete byť ako Warren Buffett, vášho makléra (brokera) to istotne nepoteší. Prečo?

Obchodníci s cennými papiermi zarábajú na províziách z nákupu a predaja, preto sú priam celí bez seba, keď počas dňa urobíte mnoho obchodných príkazov. A to je presný opak investičného štýlu Warrena Buffetta, ktorý nakúpi a o 5 rokov predá.

Dva obchodné príkazy za 5 rokov, to by veru vášho brokera neuživilo. Tí sú priam hladní po obratoch, pretože čím viac otáčate, tým viac zarábajú. Takže už viete prečo váš maklér nechce, aby ste obdivovali Warrena Buffetta?!

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre