Blackberry už rozdáva stovky výpovedí!

Technologická spoločnosť BlackBerry, ktorá sa topí v stratách a snaží sa reštrukturalizovať svoje podnikanie, už začala vo veľkom prepúšťať. Oznámenie o ukončení zamestnania tento týždeň dostalo už 300 zamestnancov.

Ako podnik nedávno avizoval, za štvrťrok končiaci 31. augustom dosiahol celkovú stratu 965 miliónov dolárov, za čo môžu najmä odpisy nepredaných zásob smartfónu Z10.

V druhom štvrťroku spoločnosť predala len 3,7 miliónov svojich múdrych telefónov, pričom o rok skôr to bolo až 7,4 milióna kusov. Pre porovnanie – len za prvé tri dni od uvedenia na trh predala spoločnosť Apple viac ako 9 miliónov kusov svojho najnovšieho modelu iPhonu 5S a 5C.

Spoločnosť plánuje prepustiť až 40 % personálu, čo je 4500 zamestnancov. „Prechádzame obdobím zmien, no musíme dosiahnuť zlepšenie našich finančných výsledkov“, uvádza vo svojom najnovšom vyhlásení BlackBerry.

Podlomené zdravie spoločnosti sa odráža aj na vývoji akcií, ktoré nedávno skĺzli na takmer ročné minimum. Trhy nedávno prekvapila ifnormácia, že náklady na na reštrukturalizáciu spoločnosti (odstupné pre zamestnancov, náklady na odľahčenie siete a pod..) dosiahnu 400 mil. dolárov, čo je až 4-krát viac, než sa pôvodne predpokladalo.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre