Usain Bolt obnovuje sponzorstvo s Pumou

Viacnásobný olympijský víťaz v šprinte a jeden z najznámejších športovcov súčasnosti Usain Bolt obnovuje svoju sponzorskú zmluvu so značkou Puma, a to minimálne do nasledujúcich letných Olympijských hier 2016 v Rio de Janeiro.

Tento výrobca športového oblečenia a obuvi je pritom s menom jamajského šprintéra spojený už od roku 2003. Bolt sa po uzavretí zmluvy vyjadril, že je hrdý na to, že bude aj nasledujúce roky prezentovať túto značku.

Bolt vo svojej doterajšej atletickej kariére vyhral už šesť olympijských zlatých medailí a 8-krát získal zlato aj na majstrovstvách sveta. A navyše je aktuálnym držiteľom svetového rekordu v behu na 100 metrov, ktorý má hodnotu 9,58 sekundy.

Generálny riaditeľ spoločnosti Puma nezabudol poznamenať, že táto značka je s bežcom spojená už od jeho začiatkov. Podporovala ho totiž už keď mal iba 16 rokov. A v najbližšom období bude hrať v prezentovaní značky kľúčovú úlohu aj v súvislosti s Olympijskými hrami v Riu.

Tučné kontrakty však nie sú jedinou položkou na strane príjmov tohto slávneho Jamajčana. V roku 2010 dokonca vydal najpredávanejšiu autobiografiu, ktorá mu taktiež vyniesla nemalé peniaze.

Predpokladá sa, že čisté imanie Bolta bude v najbližších rokoch naďalej explodovať. Ak si zachová svoju rýchlosť, na Olympijských hrách v Brazílii 2016 môže mať na konte krásnych 100 miliónov dolárov.

MARTIN KIABA je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v odbore financie, bankovníctvo a investovanie. Aktívne sa zaujíma o finančné trhy, problematiku verejných financií a politické dianie doma i v zahraničí.
Zdieľať
Komentáre