Lacný iPhone veľmi nenadchol. Akcie Apple dnes strácajú 6 %

Napriek tomu, že sa spoločnosť Apple s prvou verziou lacného iPhonu 5C snaží zvýšiť podiel na rozvíjajúcich sa trhoch, z čínskeho trhu sa ozýva intenzívna kritika.

Podľa prieskumu na populárnom čínskom portáli sina.com sa až 86 % zo 180 tisíc hlasujúcich vyjadrilo, že sa im iPhone 5C s cenou 553 eur zdá naďalej drahý.

Apple sa prednedávnom poistil, keď oznámil uzavretie partnerstva s najväčším mobilným operátom v Číne, spoločnosťou China Mobile. Očakáva sa, že práve tento vzťah by mal pomôcť predajom lacnejšieho iPhonu 5C.

Aj keď si akcie Apple v posledných mesiacoch pridali slušné zisky, dnes strácajú 5,93 % na 466 dolárov. Ako vyplýva z prieskumu amerického magazínu Fortune, až 5 z 10 opýtaných analytikov očakávalo, že cena lacnej verzie iPhonu bude nižšia ako 400 dolárov. Práve v tejto cenovej kategórii dominujú telefóny s operačným systémom Android, ktoré Apple oberajú o trhový podiel!

„Cena sa nachádza vysoko nad naše očakávania“, komentoval predstavenie nového smartfónu Chris Whitmore z nemeckej Deutsche Bank. Ako dodal, obáva sa, že táto skutočnosť môže utlmiť predaje spoločnosti.

Vývoj akcií Apple za posledných 5 dní

 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre