Čína má rekordný počet miliardárov. Najbohatším Číňanom je Wang!

Prvýkrát v histórii má Čína viac ako 300 miliardárov. Ako vyplýva zo správy magazínu The Hurun Report, v súčasnosti sa v útrobách druhej najväčšej ekonomiky sveta „ukrýva“ 315 miliardárov, čo je až 64 viac ako pred rokom.

Najbohatším Číňanom je po novom Wang Jianlin (na snímke), ktorý medziročne zdvojnásobil hodnotu majetku na 22 miliárd USD. Ešte v septembri minulého roka pritom držal majetok v hodnote len 10,3 mld. USD.

Wang Jianlin je predsedom konglomerátu Dalian Wanda Group, ktorý má viacero aktivít v oblasti realít, cestovného ruchu a zábavného priemyslu.

V súčasnosti do skupiny Dalian Wanda Group spadajú desiatky nákupných pasáži, 28 päťhviezdičkových hotelov, množstvo obchodných domov a takmer pol tucta  karaoke centier po celej Číne. Tento obdivovateľ Stevea Jobsa a Billa Gatesa sa chce so svojou skupinou prebojovať medzi 100 najlepších na svete.

Po tom, čo nedávno Wanda Group prevzala najväčšieho prevádzkovateľa kín sveta AMC Entertainment, chce tento boháč preinvestovať miliardu libier na realitnom trhu v Británii.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre