Akcie automobiliek oslavujú. Pozrite sa, čo ich prebudilo!

Akcie európskych automobiliek sa dnes radia k najziskovejším na burze, obzvlášť akcie “chorľavej” automobilovej spoločnosti Peugeot, ktoré dnes v Paríži posilňujú o viac ako 6 %. Akcie Peugeot vzrástli na 12,88 €, čím dosahujú 18-mesačné maximum.

Podľa obchodníkov za to môžu pozitívne vyhliadky pre automobilový trh.  Podľa Medzinárodnej automobilovej výstavy (IAA) vo Frankfurte nad Mohanom sa bude európsky trh v budúcom roku pomaly ale isto zotavovať. Posledné slovo nepovedal ani automobilový trh v Číne, ktorý by podľa odhadov IAA mal rásť o 7 %.

Už v uplynulých mesiacoch sme na podlomenom španielskom a portugalskom trhu mohli spozorovať mierne oživenie, keď počet novoregistrovaných vozidiel začal rásť!

Okrem francúzskeho Peugeotu sa zelenajú aj ostatné automobilové akcie. Akcie spoločnosti BMW si k 14:00 pripisujú viac ako 2 %-ný zisk a akcie Daimleru posilňujú o 2,54 %. O približne 1,50% sa zhodnocujú akcie spoločností Renault a Fiat.

Už začiatkom septembra sme priniesli správu, že Peugeot očakáva príchod lepších časov. Ako vyhlásil generálny riaditeľ spoločnosti Philippe Varin, automobilka dúfa, že s príchodom nových modelov zvýši svoj podiel na francúzskom trhu.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre