Líder trhu smartfónov si odkrajuje ešte väčší kus koláča!

Ako vyplýva z najnovších údajov výskumnej spoločnosti Gartner, v druhom kvartáli bolo celosvetovo predaných 225 miliónov múdrych telefónov, čo je o polovicu viac než pred rokom.

Najväčší podiel na trhu smartfónov má juhokórejská spoločnosť Samsung, ktorá svoj podiel ešte rozšírila na 31,7 %. Naopak, s menším trhovým podielom než pred rokom sa musí uspokojiť americká spoločnosť Apple, ktorá drží 14,2 % trhu, čo je medziročný pokles o viac ako 4 percentuálne body.

Mnohí odborníci už netrpezlivo poznamenávajú, že Apple nutne potrebuje nové zariadenie. Príchod najnovšej generácie smartfónu iPhone sa odhaduje na 10. septembra.

Celý trh mobilných telefónov vzrástol o takmer 4 percentá na 435 miliónov prístrojov. Po prvýkrát bolo predaných viac smartfónov než obyčajných mobilov, ktoré majú obmedzený alebo žiadny prístup k internetu a mobilným aplikáciám.

Do TOP 5-ky predajcov smartfónov sa prepracoval aj čínsky producent ZTE, ktorému sa v uplynulom kvartáli podarilo predať 9,6 milióna smartfónov, vďaka čomu drží viac než štvorpercentný trhový podiel.

Tretím najväčším producentom smartfónov je spoločnosť LG, na štvrtom mieste sa nachádza čínsky výrobca Lenovo.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre