Dvojičky z kauzy Facebook budujú Bitcoin fond

Cameron a Tyler Winklevoss, dvojičky, ktoré sa preslávili najmä pre právny spor s Markom Zuckerbergom, zakladateľom sociálnej siete Facebook, sú už známe svojou náklonnosťou k virtuálnej mene Bitcoin.

Ako dnes informoval Financial Times, údajne na americký burzový dohľad SEC podali žiadosť o registráciu bitcoinového fondu Winklevoss Bitcoin Trust.

Podľa všetkého sa zdá, že fond bude na burze obchodovaný ako ETF. Burzový symbol zatiaľ pre tento produkt určený nebol. Investičným cieľom tohto fondu je odrážať výkonnosť priemernej ceny Bitcoinov.

Dvojičky sa domnievajú, že podielové jednotky tohto fondu budú predstavovať nákladovo efektívny a pohodlný spôsob, ako sa k mene Bitcoin dostať. Fond bude vhodný pre špekulantov, ktorý v prípade, že na cenovom pohybe meny budú chcieť zarobiť, nebudú ju musieť priamo nakupovať.

Práve včera sme vás informovali, že bankový dohľad v niektorých amerických štátoch si začína trh s kryptografickou menou intenzívnejšie všímať. Regulačné úrady žiadajú, aby obchody s touto menou dodržiavala rovnaké pravidlá týkajúce sa prania špinavých peňazí ako ostatné meny.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre