5 najlepších krajín pre podnikateľov

5. ÍRSKO 4 kroky a váš biznis sa môže začať. Presne tým sa vyznačuje podnikateľské prostredie Írska, kde môžete začať podnikať do trinástich dní. Krajina je typická tým, že najúspešnejšie podniky odmeňuje osobitným prístupom k financovaniu. Práve táto možnosť prístupu menších podnikov ku kapitálu dostala Írsko až na piate miesto!

Aj keď vieme, že Írsko v posledných rokoch postihla ťažká kríza, ktorá krajinu donútila požiadať o pomoc z eurovalu, doterajšie prieskumy preukazujú, že Írsko má jednu z TOP kvalít života na svete.

4. SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ – V USA na odštartovanie svojho biznisu potrebujete vykonať celkom 6 krokov, avšak podnikať môžete začať do 6 dní, čo je oproti Írsku polovica času. Na poplatkoch zaplatíte 675 dolárov.

Vzhľadom na to sú Spojené štáty známe tým, že je tu vysoký výskyt „úpadkov“ biznisu (10,43 % ročne), takže pre malé a stredné podnikanie môže ísť o náročné prostredie.

Napriek tomu sú Spojené štáty mnohými obyvateľmi krajín OECD vnímané ako novátorská krajina, kde sa podnikateľom dostáva značná pozornosť. Okrem toho tu mladé projekty nemajú problém nájsť kapitál.

3. KANADA – Iba jeden krok vám stačí na to, aby ste sa stali podnikateľom v Kanade. Týmto krokom je elektronické podanie návrhu na vloženie do príslušného registra (Electronic Filing Center).

Vyplnenie potrebných formulárov a zaplatenie poplatku 195 dolárov vám zaberie celkom 5 dní. Navyše, v Kanade nie sú potrebné žiadne minimálne splatené vklady.

2. AUSTRÁLIA – Až 48 % obyvateľov krajín OECD vníma Austráliu ako vhodné miesto pre obchodnú príležitosť. Podnikanie tu je možné odštartovať do dvoch dní cez 2 kroky, pričom výška registračný poplatku predstavuje 400 dolárov.

Čo ale nie je na austrálskom podnikateľskom prostredí potešujúce, je celkové daňové zaťaženie na úrovni 47,7 % (o 5 percentuálnych bodov viac ako priemer OECD).

1. NOVÝ ZÉLAND – Iba jeden deň a jeden krok. Jeden deň stačí na to, aby ste na Novom Zélande odštartovali svoj biznis. Na začatie podnikania Vám tu totiž stačí on-line registrácia za 127 dolárov, pričom výpis z obchodného registra Vám príde na e-mail za niekoľko minút.

Krajina s rozvinutou trhovou ekonomikou ponúka množstvo príležitostí a v rebríčkoch rozvoja ľudských zdrojov či inovácií sa umiestňuje na popredných miestach.  To ale nie je všetko. Na Novom Zélande pri začatí podnikanie nepotrebujete žiadny minimálny splatený vklad, ako je to napríklad u nás pri spoločnosti s ručeným obmedzením.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre