Akcie vývojára hier Fifa či Need For Speed dnes idú na dračku!

Aj keď americký herný gigant Electronic Arts (EA), ktorý stojí za hrami ako Need for speed, Medal of Honor, FIFA či SIMS, svojim ziskom za prvé tri mesiace tohto roka investorov nepotešil, jeho predpoveď na budúci rok prekvapila trh.

Vývojár za prvý kvartál vykázal čistý zisk na úrovni 303 miliónov dolárov, čo je pokles o 19 %. Ako ale spoločnosť EA uviedla, budúci rok by jej tržby mali dosiahnuť až 4 miliardy dolárov.

Spoločnosť verí, že budúci fiškálny rok sa jej podarí zarobiť až 1,20 USD/akciu, pričom trh doteraz počítal iba s 1,11 USD/akciu. Ešte v roku 2012 zárobok spoločnosti predstavoval 1,05 dolára na akciu.

Akcie Electronic Arts

Mnoho hráčov sa v súčasnosti presúva na mobilné a webové hry a ak chce spoločnosť zostať konkurencieschopnou, musí ustrážiť svoje náklady. Vývojár už prikročil k redukcii prevádzkových nákladov a v posledných mesiacoch začal prepúšťať niektorých zamestnancov.

Tento týždeň EA získala niekoľkoročnú licenciu od spoločnosti Walt Disney, na základe ktorej bude vyvíjať počítačové hry podľa filmu Star Wars.

K 16:15 sa akcie Elektronic Arts zhodnocujú o viac ako 14%.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre