Pozrite sa, čo chce Peru spraviť s meďou!

Zdvojnásobiť jej produkciu! Presne tak – juhoamerická krajina Peru sa rozhodla, že chce opäť získať status druhého najväčšieho producenta medi sveta.

Podľa údajov príslušného ministerstva by ročná produkcia medi v Peru mala do roku 2016 vzrásť na 2,8 milióna ton. V súčasnosti táto krajina ročne vyprodukuje 1,3 milióna ton medi.

Vláda sa v rámci konzultácií s regionálnymi celkami snaží, aby sa vo veľkých ťažobných projektoch postupovalo rýchlejšie. Projekty prebiehajú v oblastiach ako Las Bambas, Antapaccay či Toromocho.

Ako uviedol peruánsky minister energetiky Jorge Merino, krajina nemôže stratiť svoju atraktivitu v oblasti ťažobného prieskumu, pretože s inými zápasí o prilákanie rizikového kapitálu.

Na konci minulého týždňa sme mohli vidieť oživenie ceny medi, o čo sa postarali pozitívne údaje z amerického trhu práce. Cena medeného kovu v poslednom období výrazne utrpela, za čo môže hospodárske pokrivkávanie Číny, ktorá je najväčším spotrebiteľom tejto komodity. Odhaduje sa, že zhruba 40 % z celosvetovej spotreby má na svedomí čínsky trh. Preto dáta z tohto trhu výrazne určujú pohyb cien medi.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre