Apple kupuje 2-ročný startup zo Silicon Valley

Ako informoval Wall Street Journal, americká spoločnosť Apple kupuje dvojročný startup zo Silicon Valley – WifiSLAM, za ktorý údajne zaplatila približne 20 miliónov dolárov. Hovorca Apple kúpu potvrdil, avšak bližšie detaily akvizície neoznámil.

WifiSLAM je odborníkom v oblasti orientovania sa v budovách, ako napr. v múzeách či obrovských obchodoch. Prostredníctvom múdreho telefónu užívateľ zistí svoju polohu i polohu priateľov, a to iba pomocou WIFI signálu, ktorý je dnes súčasťou takmer každej budovy.

Ako uviedla Annette Zimmermann, analytička výskumnej spoločnosti Gartner, vnútorné lokalizačné služby sú dnes veľkým trendom.

Kúpa je dôkazom toho, že Apple má snahu zlepšiť svoje služby v oblasti mapovania, s ktorými, ako je známe, zaostáva za hlavným konkurentom Google.

Ako uvádzajú odborníci, služba WifiSLAM so sebou prináša mnoho ďalších príležitostí – keďže sleduje pohyb v rámci obchodných priestorov, napr. reštaurácie môžu vyvinúť aplikácie, prostredníctvom ktorých užívateľ bude môcť zistiť, koľko miest má daná reštaurácia voľných.

Foto: marcopako 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

myslim ze sa im to oplatilo ak si ich podchytili v prvotnej faze (dva roky moc nieje). verim ze z nich vytazia a prinesu dobre appky v novych phonoch!