Hackli už Apple, Facebook či Twitter

V poslednej dobe sú americké spoločnosti vystavené masívnemu útoku hackerov. Neznámi ľudia sa nedávno postarali o nabúranie profilov automobilky Jeep a fast-foodového reťazca Burger King na sieti Twitter.

K dotknutým firmám patrí aj Apple či najväčšia sociálna sieť Facebook, ktorá prehlásila, že nedošlo k napadnutiu užívateľských informácií.

Spoločnosť Apple sa nedávno priznala, že úzky počet počítačov jej zamestnancov napadol malware (škodlivý softvér), no neexistujú žiadne náznaky toho, že by z podniku unikli nejaké dáta.

Vyšetrovatelia majú podozrenie, že útočníci pochádzajú z Východnej Európy. Ako informovala agentúra Bloomberg, v jednom prípade viedla stopa na Ukrajinu. Hovorí sa, že zasiahnutých bolo približne 40 firiem, pričom cieľom bolo získať „tajné informácie“ ako napr. obchodné tajomstvo, ktoré je možné predať ďalej.

Aj keď napadnutie účtov na sieti Twitter môže vyzerať ako relatívne neškodný žart, nie je tomu tak! Obsahom falošného tweetu z účtu Burger King bolo, že táto spoločnosť patrí konkurenčnému McDonaldu. Kolovala tiež fotka, ktorá vraj zobrazuje užívanie drog zamestnancov.

Napadnuté spoločnosti to ale pekne zamaskovali, keďže si z týchto vtipov sami spravili srandu. Automobilke Jeep trvalo približne jednu hodinu, kým svoj účet na Twitteri dostala pod kontrolu.

Foto: José Goulão

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre