Vlastní viac než 50 cent, Beyoncé a Elton John dokopy. Najbohatší hudobník všetkých čias!

Určite sa už pýtate, o koho to vlastne ide?! Anglický skladateľ a manažér v hudobnom divadle, ktorý je autorom 13 muzikálov, mnohých variácií a hudobných pozadí k filmom. Reč je o 64-ročnom hudobníkovi menom Andrew Lloyd Webber, ktorý je s majetkom v odhadovanej hodnote 1,2 miliardy dolárov najbohatším muzikantom všetkých čias.

Andrew Lloyd Webber (Photo by Daniel Kruczynski)

K jeho hviezdnym a všadeprítomných dielam patria skvosty ako Jesus Christ Superstar, Cats či The Phantom of the Opera. Ak spočítame dokopy odhadovanú hodnotu majetku rappera 50 centa ($ 250 mil.), Eltona Johna ($ 300 mil.) a speváčky Beyonce ($ 300 mil.), Weber má stále náskok o viac ako tretinu miliardy!

Pýtate sa, ako je to možné? Výrazne k tomu prispel fakt, že divadlo, v ktorom je Webber uznávaným kráľom, je už akosi odolné voči čerstvým ekonomických problémom (ktorých je v súčasnosti až až).

Webber má výrazný náskok aj nad druhým najbohatším hudobníkom, ktorým je s odhadovanou hodnotou majetku 800 mil. $ Paul McCartney. Nielen kariéra so skupinou Beatles, ale aj obdobie po-Beatles prináša McCartneymu obrovské úspechy (a samozrejme aj patričné príjmy!).

Tretím najbohatším hudobníkom je Paul Hewson (známy ako Bono), spevák skupiny U2. Bono je v zákulisí hudobnej scény známy pre svoj rizikový kapitál,  pocítila aj spoločnosť Facebook. Popri mnohých majetkových účastí vlastní aj 5-hviezdičkový hotel.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Slušné peniaze, ale ked si to človek porovna s tym, že najbohatsi muz sveta ma cca o 60x viac, tak je to iny pohľad :-P

ale si zober ze zarobit len cisto muzikou tolko je viac nez krasa – aj ked samozrejme nehovorim ze ostatni miliardari to nezarobili poctivo

Tak ano hudba  k filmom muzikaly a tieto veci su cenne..nie ak niektori dnesni popovi kvazi spevaci co nahravaju vsetko bud rovnake okopirovane a neviem co.. Krasne stavil na dobru oblast :))