Boeing stopol dodávky lietadiel 787

Americký konštruktér lietadiel, spoločnosť Boeing zastavila dodávky svojich lietadiel typu 787 – “Dreamliner”. Ako však uviedol hovorca spoločnosti, Marc Birtel, výroba týchto lietadiel bude pokračovať.

Boeing 787 – núdzové pristátie v Japonsku

Úrady v USA, Európe či ďalších krajinách nedávno rozhodli, že z dôvodu problémov s batériou musia byť tieto lietadlá vylúčené z dopravy.

Hovorca spoločnosti Boeing uviedol, že dodávky budú obnovené až vtedy, keď  americký letecký úrad (FAA) uzná lietadlá 787 za spôsobilé k letu.

Hlavným spúšťačom aktivity úradov bolo núdzové pristátie lietadla 787 v Japonsku, nakoľko došlo k prehriatiu a horeniu batérie. Následne sa objavili problémy s brzdovým systémom, únikom oleja či prasklinami na okne v kokpite.

Spoločnosť síce vyjadrila ľútosť nad problémami, jej riaditeľ Jim McNerney uviedol: „Sme presvedčení, že lietadlá 787 sú bezpečné”. Spoločnosť už spolupracuje s FAA a ďalšími úradmi, aby sa čo najskôr našli odpovede na rôzne dôležité otázky.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Zacne im horet bateria a este su schopní povedat ze ich lietadla su bezpecne. Uvalil by som im dajake sankcie ved taketo nieco sa nemoze stavat!!!