HTC + Microsoft = dva nové tablety?!

Podľa informácií osôb oboznámených so situáciou vyvíja taiwanská spoločnosť HTC dva nové tablety s operačným systémom od Microsoftu – Windows RT.

Tablety HTC, ktoré vraj budú poháňané čipmi od spoločnosti Qualcomm Inc., by na trh mali prísť v treťom štvrťroku 2013.

Malo byť ísť o 7-palcovú verziu s možnosťou telefonovania, ktorá by mohla konkurovať súčasným zariadeniam na trhu ako Google Nexus, iPad mini či Kindle Fire.

V súčasnosti neexistuje žiadny sedempalcový tablet, ktorý by niesol operačný systém Windows RT. Vyvíjaný by mal byť aj 12-palcový tablet.

Doterajšie plány taiwanskej spoločnosti priniesť tablety s plnou verziou Windows 8 stroskotali,  nakoľko by ich cena s použitím čipov od Intelu bola príliš vysoká (1000 dolárov).

V súčasnosti má mobilný operačný systém Windows na trhu 2,9 %-ný podiel, čo je v porovnaní so 40 %-nou prevahou Androidu zatiaľ veľmi málo.

Budeme vidieť, akú cenu budú tablety od HTC niesť a čo všetko ponúknu. A čo vy? Kúpili by ste si tablet v podaní HTC a Microsoftu?!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Dokym to pride tak to uz bude iPad 8 a Google Nexus 12. Verim ze uz na tom makaju lebo ak nie tak maju co robit. Trh s tabletmi to ma dobre nasliapnute