Francúzi si požičiavali za rekordne nízky úrok!

Aj napriek problémom na trhu práce či strate konkurencieschopnosti sa dnes Francúzi dokázali refinancovať pri rekordne nízkom úroku. Pri dlhopisoch s 15-ročnou splatnosťou klesla výnosnosť na rekordné minimum v priemere 2,56 %.

Vyplýva to z dnešný údajov zverejnených národnou agentúrou pre riadenie dlhu. Spolu s ďalšími typmi dlhopisov, pri ktorých úroky taktiež klesali, si Francúzsko požičalo celkom 3,97 mld. eur. Cieľ bol stanovený v rozpätí 3 – 4 miliardy eur.

Mnohí experti sa domnievajú, že Francúzsko ťaží zo situácie iných krajín eurozóny, kde je riziko príliš vysoké, prípadne výnos príliš malý. Stačí sa pozrieť na Nemecko, kde boli úroky z dlhopisov stlačené až do záporného pásma. Mnohí investori sa tak obzrú po “zlatej strednej ceste”, ku ktorej sa môžu zaradiť aj francúzske bondy.

Ako sme vás nedávno informovali, koncom októbra si vo Francúzsku, druhej najväčšej ekonomike Európskej únie (EÚ) hľadalo prácu až 3,103 milióna ľudí. Číslo predstavuje najvyšší počet nezamestnaných od roku 1998. Mnohým ekonómom tento negatívny vývoj naháňa strach, pričom varujú, že Francúzsko je “časovanou bombou” vo vnútri EÚ.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre