Euro skĺzlo pod 1,29 dolárov

Euro si voči doláru k 12:00 odpisuje pol percenta na úroveň 1,2881 dolárov, pričom ešte počas ázijského obchodovania sa pohybovalo na úrovni 1,2951 dolárov.

Ako vo svojom trhovom komentári píše nemecká banka Commerzbank, naďalej pretrvávajú pochybnosti ohľadom pomoci pre Grékov. Hoci parlament včera odklepol ďalší privatizačný zákon, výsledky hlasovania ukazujú, že väčšina koalície bola proti.

Ako sme vás tento týždeň informovali, aj ministri financií eurozóny tlačia na Atény, aby uvoľnili cestu pre ďalšiu finančnú pomoc.

Oči obchodníkov sa dnes upriamia na správu ministerstva práce v USA, ktoré o 14:30 nášho času vo Washingtone ohlási októbrové dáta trhu práce.

Už včera ministerstvo práce oznámilo, že žiadosti o dávky v nezamestnanosti medzitýždenne poklesli o 9000 na 363 000. Ekonómovia počítali s poklesom na 370 tisíc.

Dnešný vývoj menového páru EUR/USD

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre