Prišiel Ben a zmazal zisky

Prišiel Ben a zmazal zisky. Presne tak môžeme opísať stredajšie obchodovanie na Wall Street. Centrálna banka USA, ktorej úlohu plní Federálny rezervný systém (FED), dala vo svojom sprievodnom komentári najavo obavy, že ekonomika USA rastie len miernym tempom.

Navyše, zamestnaných pribúda pomaly a miera nezamestnanosti sa naďalej nachádza na vysokej úrovni. Rizikom pre americkú ekonomiku zostáva aj vývoj na medzinárodných finančných trhoch, dodáva FED.

Akcie si po tejto správe začali odnímať zisky. Hlavný akciový index Dow Jones nakoniec poklesol o 0,09 %, S&P 500 si odpísal 0,31 % a Nasdaq 100 klesol o 0,40 %.

FED v stredu neohlásil žiadne zmiernenie svojej extra – expanzívnej menovej politiky. Kľúčová úroková sadzba zostáva na úrovni 0 – 0,25 %.

Mimoriadnym výstrelom kurzu sa môžu pochváliť akcie Faceoboku, ktoré rástli o 19 %! Ako tvrdia internetové správy, zdá sa, že zakladateľ siete Mark Zuckerberg našiel model, ako preraziť problematické mobilné podnikanie. Práve v segmente mobilných zariadení sa obchodný model Facebooku výrazne trápi. No, uvidíme s čím Mark príde.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre